Sacrament der zieken en stervenden

Dit bijzonder zinvolle Sacrament komt pas tot zijn volle recht indien de zieke er met volle kennis aan kan deelnemen.

De werkgroep Ziekenzorg organiseert op regelmatige tijdstippen een ziekenzalving.

Contactadres:  De pastorie, tel: 015/31 12 05

 

Ter info:

Een nieuwe weg in mijn levenstoel met lege jas
Getuigenis van rouw bij een overleden partner

Van 15 tot 17 november is er in Ranst Verder leven zonder jou, een weekend voor mensen wiens partner overleden is. Frida, deelneemster van een vorig weekend, stuurde ons deze getuigenis.

Op 27 mei 2011 stond plots mijn wereld stil door het sterven van mijn partner. Hoe moet het nu verder, wat met mijn verdriet? Dank zij mijn dochter kwam ik enkele maanden later terecht in een rouwgroep en daar hoorde ik voor het eerst over het weekend van Ranst. Dat sprak me aan en ik schreef me in voor het weekend van maart 2012. (Een hele prestatie)
Enkele dagen voor het weekend kreeg ik een telefoon van een gemoedelijke zachte stem, om te melden dat ik welkom was. (Al een hele opluchting)
Vrijdag stond ik dan onwennig en onzeker op de parking van het sprookjesachtige domein van Zevenbergen, maar al vlug was dit opgelost door de opvang van een van de begeleidsters, met een moederlijke bezorgdheid. En dit was geen schijn, want heel het weekend voelden we ons gesteund en gedragen door de fantastische begeleiders. (Zij zijn ook lotgenoten en wisten wat wij nu doorstonden.)
We kregen onze kamer, eenvoudig en rustig met uitzicht op het water of het park. Wat in de kamer vooral opviel was het bloemetje en de mooie tekst op de tafel, zodat we ons direct thuisvoelden. We begonnen al vlug wat te ontdooien dank zij de maaltijd die voorzien was. Zo leerden we elkaar al een beetje kennen.
De grootste spanning viel van ons af en de volgende dagen was een aaneenschakeling van luisteren naar getuigenissen, zelf praten, wandelen, bewegen, bezinnen, allerlei activiteiten en natuurlijk niet vergeten de lekkere maaltijden en de ontspanning. Het waren zeer intense en emotionele maar deugddoende dagen, overgoten door een liefdevolle en respectvolle sfeer, in verbondenheid met elkaar.
Na dit weekend ben ik in contact gebleven met de lotgenoten en samen hebben we nog veel nagedacht en gepraat. Ik heb ook de kunst ontdekt om verder te leven uit dankbaarheid voor datgene wat mijn partner me heeft nagelaten, om verder te leven, vandaag, met de mooie herinneringen van toen en met de gedachte dat alles wel terecht zal komen. Zijn sterven heb ik een plaats gegeven in mijn verdere leven.
Dat er nog moeilijke dagen komen en dat het verlies blijft weet ik, maar dat we lotgenoten hebben (ondertussen vrienden) waar we altijd terecht kunnen zodat we elkaar blijven steunen, weet ik ook.
Dank je wel voor dit weekend, voor de kansen die me gegeven werden.

Het weekend praktisch
Dit jaar is er nog een weekend op 15,16 en 17 november 2013. Volgend jaar zijn er weekends op 2-3-4 mei en 21-22-23 november 2014. Als deelnemer ben je welkom van vrijdagavond 19 uur tot zondag 19 uur in Hof Zevenbergen aan de Kasteeldreef 22 in Ranst. De begeleiding is in handen van Poel Gevers (014 45 13 67), Min Storms (03 568 80 24) en Marijke Marijnissen (03 297 45 12). Deelnemen kost 140 euro (volpension). Inschrijven kan tot uiterlijk één week voor aanvang van het weekend. Wie dat wenst, kan zich na het weekend inschrijven voor vier zaterdagnamiddagen die gelden als nazorg.
Alle informatie bij de begeleiders van het weekend of bij CCV in het bisdom Antwerpen, tel. 03 287 35 83 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Kijk ook op www.verderlevenzonderjou.tk.